Bezoek ons op facebook!
Bel direct 0485470166 Afspraak maken Hoofdmenu

Lisa van der Bolt
(VKB-reconstructie 2016)

Mijn blessure

In maart 2016 ben ik tijdens een volleybalwedstrijd door mijn knie gegaan. Het gebeurde tijdens de landing van een middenaanval. Ik voelde meteen dat het niet goed was, het voelde alsof mijn knie van binnen een knak maakte. Na een paar dagen ben ik naar de dokter gegaan en werd ik doorverwezen naar fysiosupport. Het was lang niet duidelijk of de voorste kruisband afgescheurd was of niet, door het lange aanhoudende en vele vocht in mijn knie. Op advies van Mario Hermens heb ik toen toch een MRI-scan laten maken. Hieruit bleek dat de voorste kruisband was afgescheurd en dat ik een scheurtje in mijn meniscus had. 

Revalidatieproces

Toen mocht ik me gaan voorbereiden op de operatie. Mario heeft toen samen met mij een trainingsschema samengesteld, zodat ik rustig aan kon beginnen met trainen, zodat mijn spieren sterk waren voor de operatie, want dit is beter voor het herstel. Het schema werd rustig opgebouwd en ik mocht steeds meer doen, waar ik erg blij mee was. Want zo’n lange tijd niet mogen sporten is héél erg frustrerend. Het schema sloot goed aan bij wat ik op dat moment kon. Op dat moment was het  in het begin best eng om bepaalde dingen te doen, maar gelukkig had Mario hiervoor slimme trucjes, waardoor je het uiteindelijk toch durfde. 

Na veel getraind te hebben werd ik in september 2016 geopereerd bij ViaSana. Hierna kon ik weer 2 weken op de bank gaan liggen. Maar daarna mocht ik gelukkig weer aan de bak. Het begon met fietsen, wat zich telkens opbouwde, elke dag zat ik minstens een uur op de hometrainer. Toen ik na een aantal weken de krukken weer aan de kant kon zetten, mocht ik ook weer licht gaan fitnessen. Het trainingsschema werd opnieuw weer rustig aan opgebouwd en alles werd weer duidelijk en rustig uitgelegd. Ook werd er 2x in de week naar mijn knie gekeken

Na 5 maanden mocht ik bij de donderdaggroep, deze wordt gegeven door fysiotherapeut Lars van Afferen en  deze groep bestaat uit allemaal revaliderende mensen. We doen circuitvormpjes en balspellen, je eigen sport, maar ook de sport van de anderen. Zo krijg je meer kracht en  leer je onder begeleiding ook weer vertrouwen te krijgen met bepaalde bewegingen. Bij mij is dit dus vooral om sprongen te maken.  Op de maandag en zaterdag bleef ik wel nog fitnessen ook bleef ik op de maandag nog onder controle. Toen mocht ik na 7 maanden ook bij de maandaggroep, dit is de zwaardere variant van de donderdaggroep.

Revalideren is gezellig!

Het klinkt misschien raar maar ik ga met plezier na de (revalidatie)trainingen, want we hebben inmiddels een hecht groepje met een aantal meiden! We hebben zelfs een groepsapp om vaker samen te gaan sporten/fitnessen! En het is altijd erg gezellig!

Mijn doel

Ik zit op dit moment (juni 2017)  op 9 maanden revalidatie en zal dit doen tot het nieuwe volleybalseizoen. Mijn doel is dan ook om sterker terug te komen dan voor mijn blessure. Ook ben ik van plan om deze winter weer te gaan snowboarden en skiën, ook wil ik deze zomer weer gaan beachvolleyballen want dat doe ik allemaal met heel veel plezier!

FysioSupport

FysioSupport heeft mij tot nu toe heel erg geholpen met mijn revalidatieproces!  Ze leggen alles rustig en duidelijk uit,  nemen je serieus en snappen wat je bedoelt.  Ze voelen perfect aan wat je allemaal wel en niet kan. Ook maken ze het revalidatieproces erg leuk door de groepstrainingen. En je kunt altijd bij ze binnenlopen  als er iets is.

Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
sitemap | disclaimer
FysioSupport Mill
Hoogveldseweg 1
5451 AA Mill

0485 470166
info@fsfitland.com