Bezoek ons op facebook!
Bel direct 0485470166 Afspraak maken Hoofdmenu
Origene: de behandeling voor rugklachten!

Origene: de behandeling voor rugklachten

De stap naar leven zonder rugpijn

Het OriGENE-concept is een behandelmethode die een volledig op de patiënt afgestemde functionele behandeling van de rug mogelijk maakt. Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van lage-rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaak van de problemen. De behandeling wordt uitgevoerd op een behandeltoestel aan de hand van door OriGENE opgestelde behandelprotocollen. De methode en het behandeltoestel werden ontwikkeld onder leiding van de Nederlandse sportarts Frank Bertina.

De behandelaren

De behandelaren van FysioSupport (fysio-manueeltherapeuten) zijn door OriGENE opgeleid en worden blijvend geschoold. Hierdoor bewaken we een juist gebruik van de behandelsystematiek en zijn we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Een gedegen scholing, leidend tot een goed begrip van de achtergronden van de klachten en het model achter het behandelconcept, is van groot belang voor het realiseren van een hoog percentage succesvolle behandelingen. Uiteraard beschikken wij als FysioSupport over gecertificeerde OriGENE-behandelaren.

Het OriGENE behandeltoestel

Het behandeltoestel combineert een aantal belangrijke eigenschappen. Zo wordt de strekbeweging van de onderrug volledig geïsoleerd door bij bewegingen van benen en bekken zo goed als onmogelijk te maken. Tevens wordt de aard van de belasting die het toestel oplegt, volledig aangepast aan de individuele mogelijkheden en beperkingen van de cliënt. Een behandeling wordt derhalve geheel afgestemd op u als patiënt (klacht, lengte, gewicht, kracht, mogelijkheden etc.). Het is maatwerk waarbij de therapeut het toestel instelt met behulp van 7 variabelen!

Het behandelprogramma

Het behandelprogramma is weinig tijd belastend. De behandeling vindt gedurende ongeveer 10-12 weken eenmaal per week plaats. Uiteindelijk wordt de frequentie afgebouwd naar een frequentie van 1-4x per 3 maanden, waarbij men eventuele weer opkomende klachten meestal in korte tijd afdoende kan behandelen. Ook komt het regelmatig voor dat men helemaal geen OriGENE behandelingen meer nodig heeft.

Beroeps gerelateerde klachten

Vaak hebben rugklachten ook met werkzaamheden te maken, zoals verkeerd zitten en bukken. FysioSupport heeft een samenwerking verband met FIT-Return (www.fit-return.nl) die o.a. gespecialiseerd zijn in bedrijfsfysiotherapie.

Wetenschap

Bewijzen dat een therapie werkt, is belangrijk. Mede op basis van ervaringen vanuit de meer dan 55 OriGENE-vestigingen in Nederland voeren verschillende universitaire onderzoeksgroepen en opleidingsinstituten onderzoek naar OriGENE uit. In december 2012 vond de eerste publicatie plaats in het gerenommeerde internationale medisch tijdschrift SPINE.
Uitgebreide informatie hierover en andere informatie, zoals wanneer OriGENE voor u wel of niet geschikt is en patiënten ervaringen, kunt u vinden op www.lagerugklachten.nl.
Therapie bij contra-indicaties

 

Therapie bij contra-indicaties

Wanneer OriGENE niet geschikt is, kunnen we u vaak met andere therapieën behandelen. Fysiotherapeuten van FysioSupport zijn zeer breed opgeleid als het gaat over behandeling met rugklachten. Ook hebben we regelmatig contact met de specialisten van kliniek ViaSana waardoor we een grote kennis opgebouwd hebben met betrekking tot rugklachten.
Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat van FysioSupport of mailt u ons naar info@fsfitland.com.

Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
sitemap | disclaimer
FysioSupport 's Hertogenbosch
Hedikhuizerweg 15
5222 BC 's Hertogenbosch

0485 470166
info@fsfitland.com
FysioSupport Mill
Hoogveldseweg 1
5451 AA Mill

0485 470166
info@fsfitland.com
fysiotherapie