Bezoek ons op facebook!
Bel direct 0485470166 Afspraak maken Hoofdmenu
Indicatie voor shockwave: chronische peesontstekingen

Shockwave Therapie (RSWT)

Shockwave is een techniek om klachten als hielspoor, achillespeesklachten, knieschijfklachten, tennis- en golferselleboog en schouderpijn te laten genezen. Deze techniek wordt steeds vaker gebruikt om langdurige klachten, al dan niet nadat fysiotherapie geen uitweg heeft geboden, te verhelpen.

Fysiotherapeut Coert Comans en Eveline Kessels zijn bij FysioSupport gespecialiseerd in deze behandelmethode.

Hoe werkt een shockwave behandeling?

De shockwave behandeling was oorspronkelijk ontwikkeld om nierstenen te vergruizen. Naast deze inwendige toepassing wordt deze techniek nu ook toegepast bij meer oppervlakkige aandoeningen van het bewegingsapparaat. De krachtige elektromagnetische of mechanische impulsen worden door een speciaal ontwikkeld apparaat opgewekt en gericht op de bron van de pijn, alwaar deze verkalkingen oplossen en de bloedvoorziening in het betrokken gebied verbeteren. Door deze effecten verminderen de klachten van de cliënt.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

De shockwave behandeling wordt door een fysiotherapeut uitgevoerd. De totale behandeling neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Deze behandeling is alleen mogelijk op de locatie Mill. De behandeling wordt uitgevoerd met Storz apparatuur. In een speciale applicator wordt de energie met behulp van een metalen kogel opgewekt. De behandeling is niet geheel pijnvrij. Vaak dienen activiteiten, die een hoge belasting veroorzaken op het behandelde gebied, gedurende de eerste dagen vermeden te worden.

Welke aandoeningen zijn geschikt voor de shockwave behandeling?

Chronische peesontstekingen die reeds voor verschillende behandelingen resistent blijken te zijn. Een specialist beoordeelt de indicatie en kan een shock wave behandeling voorstellen. Een aantal behandelvoorbeelden zijn:

Wat zijn de voordelen van de 'Storz shockwave' behandeling?

Wat zijn de bijwerkingen van de shock wave behandeling?

Wanneer mag een behandeling niet uitgevoerd worden?

Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
sitemap | disclaimer
FysioSupport 's Hertogenbosch
Hedikhuizerweg 15
5222 BC 's Hertogenbosch

0485 470166
info@fsfitland.com
FysioSupport Mill
Hoogveldseweg 1
5451 AA Mill

0485 470166
info@fsfitland.com
fysiotherapie