Hoe kunnen we je helpen?

Job Lomans

Naam: Job Lomans
BIG: 69034375204
Werkervaring: Werkzaam sinds 1991
Ingeschreven in Centraal Kwaliteitsregister (CKR) als: Algemeen Fysiotherapeut 
Specialisatie: Sportfysiotherapie (IAS), dry needling.
Subspecialisaties: Nek-schouderklachten, heup-knieklachten, ketenpathologie.

Lidmaatschappen

 • KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie)
 • NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur)
 • Schoudernetwerk Noord-Brabant (SNNB)

Algemeen

Al heel wat jaren ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Drie dagen in de week ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Fysiosupport in Mill. Ik ben bij het behandelen een groot voorstander van het corrigeren (herstellen) van een of meerdere gewrichtsfuncties door de therapeut met een actieve beweging door de patient (=methode volgens Mulligan). Belangrijk hierbij is het behouden van de herstelde functie door een actieve houding ( beweging en training) van de patiënt. De mooie behandelkamers en de talrijke trainingsfaciliteiten van Fysiosupport garanderen hierbij uitstekende werkomstandigheden. Maar vooral ook de deskundigheid binnen het team, de gezelligheid, de patiëntendiversiteit en de nauwe betrekkingen met ViaSana geven mij veel werkvreugde.

Opleiding en ervaring

Voor mijn studie fysiotherapie was ik werkzaam als biochemisch/ moleculair analist en deed wetenschappelijk onderzoek bij het Nederlands Kankerinstituut. Tijdens deze boeiende periode kreeg ik steeds meer belangstelling voor het functioneren van  het menselijk lichaam. Mijn vele sportieve activiteiten versterkten deze belangstelling, hetgeen resulteerde tot de studie fysiotherapie en acupunctuur (Traditionele Chinese Geneeskunde). In 1991 studeerde ik af aan de Internationale Academie Fysiotherapie (Utrecht) en in 1994 aan de European University of Traditional Chinese Medicine (Utrecht). In 2011 sloot ik met succes de opleiding sportfysiotherapie af aan de International Academy for Sportscience (I.A.S.). Onderstaande opleidingen en nascholingen werden o.a. doorlopen:

 • Fysiotherapie
 • Sportfysiotherapie
 • Manuele therapie volgende methode Mulligan (volledig gecertificeerd en geregistreerd lid) voor het hele lichaam
 • Manuele therapie volgens McKenzie (volledig gecertificeerd en geregistreerd lid) voor nek en rug
 • Dry Needling (volledig gecertificeerd en geregistreerd lid) van alle lichaamsgebieden: ledematen, wervelkolom, schedel en kaak
 • Myofasciale triggerpoint massage
 • Kinesiotaping (Medical Taping Concept)
 • Vele andere nascholingen voor o.a. gespecialiseerde schouderfysiotherapie
 • Acupunctuur (als acupuncturist werkzaam in Grave)
 • Bachelor biochemie

Mijn grootste uitdaging is om samen met de patiënt op zoek te gaan naar de echte oorzaak van zijn klacht, het vaststellen van het passende behandelplan en dit ten uitvoer brengen.

"Zo is mijn klacht nog nooit eerder bekeken en behandeld", dat hoor ik graag van de patiënt.

Persoonlijke info

In mijn vrije tijd geniet ik graag samen met mijn vrouw en zoon tijdens onze avontuurlijke reizen en stedentrips van andere culturen en natuur. Daarnaast ga ik heel graag sporten, zoals waterpolo, kitesurfen, (zee)zeilen en alpinisme. Mijn allergrootste sportpassie is het skiën en dan het liefst in de meest pure vorm van het freeriden en tourskiën (Oostenrijks gecertificeerd skileraar).