Hoe kunnen we je helpen?

Deze techniek wordt toegepast bij aanhoudende pijn van een spier. Bijvoorbeeld bij nek- of schouderklachten en rugklachten door langdurig dezelfde houding te blijven of door overbelasting bij repeterende bewegingen. Dry needling kan bij chronische klachten, maar ook bij acute pijn toegepast worden. Uw therapeut  zal inschatten of dry needling zinvol is als onderdeel van uw behandeling.

Met behulp van een klein naaldje worden spieren en de daarmee samenhangende pijnproblematiek behandeld. Er wordt geen medicijn ingebracht, maar door het aanprikken van spierknoopjes (zogenaamde triggerpoints) wordt ontspanning in de spier gebracht. Hierdoor zullen klachten afnemen en kan de spier beter functioneren.

Omdat het naaldje veel dunner is dan een injectienaald zult het nauwelijks voelen als deze in de huid gezet wordt. Wanneer de triggerpoint in de spier bereikt wordt, kunt u wel lokaal een vermoeid gevoel ervaren met mogelijk een heel kortdurende krampachtige ervaring. Ook kan het heel even als scherp ervaren worden. Tot 2 dagen na de behandeling kun je wat spierpijn of een lokaal gespannen gevoel ervaren, maar dat zal je niet belemmeren om gewoon je dagelijkse bezigheden te doen.

Het positieve effect van dry needling merkt u erg snel, vaak direct, of later na 2-3 dagen.

Wilt u weten of dry needling ook het herstel van uw klachten kan bevorderen, maak dan een afspraak.