Hoe kunnen we je helpen?

Deze techniek wordt toegepast bij aanhoudende pijn van een spier. Bijvoorbeeld bij nek- of schouderklachten en rugklachten door langdurig dezelfde houding of spanning in een spier bij bepaalde bewegingen. Dit kan bij chronische klachten ,maar ook acute pijn. Uw therapeut  zal inschatten of het zinvol is als onderdeel van uw revalidatietraject.

Met behulp van een klein naaldje worden spieren en de daarmee samenhangende pijnproblematiek behandeld. Er wordt geen medicijn ingebracht, maar door het aanprikken van spierknoopjes (zogenaamde triggerpoints) wordt ontspanning in de spier gebracht. Hierdoor zullen klachten afnemen en kan de spier beter functioneren.

Omdat het naaldje veel dunner is dan een injectienaald zal je het amper voelen als deze in de huid aangebracht wordt. Wanneer het triggerpoint n de spier bereikt wordt, kan je waarschijnlijk wel een vermoeid gevoel krijgen met mogelijk een heel kortdurende krampachtige ervaring. Tot 2 dagen na de behandeling kun je wat spierpijn of een lokaal gespannen gevoel ervaren, maar dat zal je niet belemmeren om gewoon je dagelijkse bezigheden te doen.

Het positieve effect van dry needling merk je erg snel, vaak direct al, of soms nog na 2 dagen.

Wilt u weten of dry needling ook het herstel van uw klachten kan bevorderen, maak dan een afspraak.

Therapeuten die gespecialiseerd zijn in dry needling bij FysioSupport

Coert Comans, Job Lomans, Karin Toonen- van der Aa en Michelle Hofmans passen dry needling regelmatig toe.