Hoe kunnen we je helpen?

Michel Scheenloop

Naam:  Michel Scheenloop
BIG: 99034923104
Werkervaring: Werkzaam als fysiotherapeut sinds 1982
Ingeschreven in Centraal Kwaliteitsregister (CKR) als: Algemeen Fysiotherapeut
Specialisatie: Algemeen fysiotherapeut en sportfysiotherapeut (IAS)
Subspecialisaties: klachten heup, knie en enkel, langdurige/complexe knieklachten, ketenpathologie. 

Lidmaatschappen

  • KNGF (Koninklijke Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie)

Algemeen

Ik werk sinds januari 2009 fulltime bij FysioSupport. Daar werk ik zeer nauw samen met de orthopeden van ViaSana.  Ik assisteer in ViaSana met diagnostiek en voer controles uit na schouder- en knie operaties.

Opleiding en ervaring

In 1982 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor fysiotherapie in Den Bosch. Nadat ik als fysiotherapeut mijn dienstplicht heb gevuld, ben ik in Veghel terecht gekomen. In Ziekenhuis Bernhoven heb ik bijna 25 jaar gewerkt en me geleidelijk aan op orthopedie gebied toegelegd. In samenwerking met de orthopeden en ook de revalidatiearts heb ik me vooral gespecialiseerd in patiënten met schouder- en knieklachten en heb ik geleerd meer in ketens te denken en te behandelen. Met andere woorden: De oorzaak van een klacht kan soms ver van de pijnlijke plaats afliggen. Het analyseren van bewegingen, houdingen  en spierbalans  is dan ook een belangrijk onderdeel in mijn zoekstrategie naar een oplossing voor uw klacht.

Persoonlijke info

Ik ben geboren in Middelburg. Hoewel ik er maar 3 jaar gewoond heb, blijft het Zeeuwse landschap” en vooral de zee mij trekken. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Sporten is altijd mijn hobby geweest. Op dit moment ben ik nog actief in zaalvoetbal en trimmen.