Hoe kunnen we je helpen?

Een operatie zorgt ervoor dat de conditie van een patiënt zeer snel stagneert. De tijd voor de operatie wordt in de meeste gevallen onbenut gelaten. Een goede voorbereiding op de operatie, werpt zijn vruchten af in de snelheid van het herstel en zorgt voor een kleinere kans op complicaties.

Preoperatieve training

Een goede voorbereiding op de operatie, zorgt voor veel bewezen voordelen na de ingreep. Een sneller herstel van het lijf en een kleinere kans op complicaties zijn hier voorbeelden van. Zo fit mogelijk worden vóór de operatie is het advies. 

Het effectief verbeteren van conditie en kracht, vraagt om individuele begeleiding afgestemd op de situatie en behoefte van de patiënt. Hierbij moet rekening worden gehouden met de indicatie voor de operatie. 

Een gezond gewicht en gebalanceerde en gezonde voeding, ondersteunt het proces van fit worden. Eventueel kan een diëtist hierbij ondersteunen. 

Daarnaast kan het handig zijn om alvast te leren lopen met krukken en ook het traplopen met krukken te oefenen.

Training

Nadat de patiënt de behandeldatum weet, wordt direct gestart met het plannen van het traject en bepalen van het doel. Het essentiële onderdeel van het programma is de fysieke training gericht op kracht en conditie. Hierbij wordt uitgegaan van de mogelijkheid die iemand heeft in het gebruik van zijn lijf, rekening houdend met eventuele beperkingen. Het programma is onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeuten en specialisten van FysioSupport.

Ook een éénmalig consult om met krukken te leren lopen, is mogelijk.

Wil je meer weten over preoperatief trainen? Neem dan gerust contact op met een van onze fysiotherapeuten.