Bezoek ons op facebook!
Bel direct 0485470166 Hoofdmenu

Manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten van de wervelkolom en de ledematen.
Hij/ zij bezit een hoog niveau van klinisch redeneren voor het analyseren van gezondheidsproblemen.
Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut complexe manuele vaardigheden om de bewegingsproblemen van de gewrichten te diagnosticeren en te behandelen.

Dit kunnen bijvoorbeeld passieve mobilisaties zijn, waar de therapeut gewrichten door middel van rustige bewegingen gewrichten mobieler maakt. Ook kan de therapeut een korte, snelle gecontroleerde beweging toepassen, ook wel een manipulatie genoemd. Hierbij is er vaak een ‘klik’ te horen. 

Het behandelprogramma wordt opgesteld volgens het best beschikbare wetenschappelijke bewijs en bestaat onder andere uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Manueel therapeuten bij FysioSupport

Fernand van der Doelen en Diane Spanja zijn manueel therapeut. Diane mag zichzelf zelfs Master manuele therapie noemen.Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
sitemap | disclaimer
FysioSupport Mill
Hoogveldseweg 1
5451 AA Mill

0485 470166
info@fysiosupport.com