Hoe kunnen we je helpen?

Na een lange revalidatie wil je graag je favoriete sport weer oppakken! Maar is je knie er klaar voor? En ben je er zelf klaar voor? Om een verantwoorde beslissing te nemen biedt FysioSupport de Screening Return to play aan.

Waarom is een Screening op Return to play belangrijk?

Vanuit wetenschappelijk onderzoek weten we dat het belangrijk is om aan criteria te voldoen voordat je een intensieve sport weer oppakt. Je eigen fysiotherapeut waar je revalideert voert hier ook testen voor uit. Bij FysioSupport bieden we een objectief en onafhankelijk overzicht.

Wanneer wordt de Screening Return to play uitgevoerd?

Ongeveer negen maanden na de voorste kruisband operatie én wanneer jij en je fysiotherapeut denken dat je klaar bent om je sport op te pakken.

Welke testen worden uitgevoerd?

Biodex krachttest: 
De kracht van je been wordt getest met een Biodex krachttest. Het geopereerde been dient nagenoeg gelijk te zijn aan het niet-geopereerde been. Ook is de vooruitgang te vergelijken met een eerdere krachttest.

Sprongtesten
Door meerdere sprongtesten te doen wordt beoordeeld of je geopereerde knie hetzelfde presteert als je niet geopereerde knie.

De ACL-RSI vragenlijst
Deze vragenlijst geen inzicht of je weer vertrouwen hebt in je knie en of je mentaal klaar bent om je sport weer op te pakken?

Waar wordt nog meer naar gekeken?

Onze fysiotherapeut bespreekt meerdere onderdelen van de Return to play beslissing met je. Onder andere wordt gescreend hoe je revalidatie is verlopen, hoe je conditie is en of je al meetraint met je eigen team. 

De testuitslag en dan?

De uitkomst van de Screening Return to play wordt met je besproken en krijg je mee. Samen met je eigen fysiotherapeut kun je de beslissing maken om terug te keren naar je sport. Ook heb je dan een overzicht van eventuele verbeterpunten.

Geopereerd bij ViaSana?

Wanneer je bij ViaSana geopereerd bent aan je voorste kruisband en/of een andere band van de knie dan hoort de Screening Return to play standaard tot je revalidatietraject rond negen maanden na de operatie. Vanuit ViaSana word je uitgenodigd om een afspraak te maken. De Screening wordt uitgevoerd bij FysioSupport, partner van ViaSana. De fysiotherapeuten die je bij de controles in ViaSana hebt gezien nemen ook de krachttest af.

Hoe meld ik me aan als ik bij ViaSana geopereerd ben?

De test afspraak dien je zelf in te plannen door te bellen naar FysioSupport: 0485-470166

Zijn er extra kosten aan verbonden?

Nee, de Screening Return to play wordt vergoed op dezelfde wijze als de revalidatie bij je eigen fysiotherapeut. 

Testafspraak maken!

De Screening Return to play kun je plannen door te bellen naar FysioSupport: 0485-470166

Veelgestelde vragen

Kan ik ook via de website of de e-mail een afspraak maken?
Nee, voor in het inplannen van de test is telefonische aanmelding noodzakelijk.

Ik ben geopereerd aan mijn knie, maar niet bij ViaSana, kan ik ook getest worden?
Jazeker. Voor de vergoeding is het noodzakelijk om de verwijzing van de operatie mee te nemen en het kan zijn dat je een deel van de kosten zelf dient te betalen. 

Ik ben niet geopereerd, maar revalideer wel van een knieblessure, kan ik dan ook de Screening Return to play doen?
Jazeker, wanneer jij en je fysiotherapeut denken dat je klaar bent voor een terugkeer naar sport kan er een overzicht gemaakt worden.

Welke kleding kan ik het beste aandoen?
Bij het testen is het prettig om sportkleding te dragen. 

Hoe lang duurt de Screening Return to play?
De screening duurt ongeveer 50 minuten.

Wordt de Screening Return to play vergoed door de zorgverzekeraar?
Wanneer je herstellende bent van een blessure en/of het testmoment onderdeel is van een fysiotherapeutische revalidatie dan wordt de test vergoed. Dit kan wel afhankelijk zijn van je eigen aanvullende zorgverzekering.